Riipisen Riistaherkut Oy

Info
Järvenpääntie 1
93600 Kuusamo

Aitoa villiruokaa jo vuodesta 1989

Riipisen tarina on saanut alkunsa Pekka ”Riista-Riipisen” ja Miss Suomi Päivi Riipisen (os.Uitto) rakkaudesta luontoon ja luonnonantimiin.

Pekka oli nuoruudesta asti intohimoinen metsästäjä ja kalamies. Päivi taas keräsi harrastuksena sieniä ja marjoja Kuusamon metsiköistä. Niistä loihdittiin sitten yhdessä herkullisia aterioita, suoraan puhtaasta luonnosta lautaselle.

1989
Pariskunta päätti tehdä unelmistaan totta ja perustaa pienen riistakaupan Kuusamon keskustaan. Tarjolla oli mm.karhua, poroa, hirveä ja tuolloin myös alligaattoria.

1992 UNESTA TODEKSI
Eräänä lumisena pakkasaamuna tammikuussa 1992 Päivi heräsi voimakkaaseen uneen. Hetken silmiä hierottuaan hän riuhtoi miehensä Pekan ylös sängystä ja sanoi: ”Näin unta, että vuokrasimme Rukalta paikan ja minulla vilkkui taalat silmissä ! ” Pekan oli lähdettävä välittömästi vaimonsa painostuksesta matkaan, eikä takaisin ollut tulemista ennen kuin liiketila oli tiedossa. Rukalle päästyään ensimmäisen laskettelurinteen juurella kökötti somasti 30 paikkainen taukotupa, jota sanottiin Kelo Cafe:ksi. Pekka kurkisteli sisään, ja huomasi paikan olevan tyhjänä. Kolme viikkoa myöhemmin 17.2.1992 he avasivat nykyisen Riipisen Riistaravintolan nimellä Riipisen Riistakahvila ja -kauppa.

1996 RIISTAHERKKUJA KOTIIN

Ravintolatoiminnan laajetessa asiakkaat alkoivat kantaa ruokia koteihinsa asti jopa useita satoja kilometrejä nauttiakseen riistaravintolan antimista myös kotona. Asialle päätettiin tehdä jotain ja Riipiset alkoivat säilöä pohjoiset puhtaat luonnonantimet, riista-, kala- ja marjatuotteiksi. Näin syntyi Riipisen Riistaherkut.

info @ kauppakuusamo.fi

© Kuusamon liikekeskusyhdistys ry | web by Davas